Kajakskole

Er du en erfaren havkajakroer kan du muligvis springe kajakskolen over, men du skal kunne frigives af kajakchefen. Du skal bl.a. være rutineret i selv- og makkerredninger.

Vores kajakskole består af 4 dele. (Kajakskolen 2021 er fuldt besat, men det er muligt at blive skrevet op på ventelisten. Alle henvendelser rettes til Niels Ørnbjerg på tlf 42443480. ).  

1. del – Introduktionsaften i klubhuset 

2. del – Svømmehallen (p,t. aflyst p.g.a. Corona)
Vi starter i en svømmehal fra 14:30 – 17:00 for at blive fortrolige med kajakkerne (ind- og udstigning, selv-redning og makkerredning).

foto: Robert Doeleman

foto: Robert Doeleman

3. del – Instruktionsaftener hver tirsdag og torsdag fra kl. 18:15 – ca. 20:30
Hvis vejret og vandtemperaturen tillader, starter vi i august måned, hvor vi mødes i klubben og tager på vandet. Her øver vi kajakteknik og får en vis rutine på vandet.
Efter at have roet ca. 75 km sammen med en instruktør, skal man frigives til at ro på vores lokale farvand.

4. del – Søndags kursus fra 09:30 – 16:00
Her øver vi kajakteknik, rednings øvelser, sikkerhed og vi får masse af sjove leg på vandet.

Forudsætninger
Vores kajakskole henvender sig til voksne fra 18 år og opefter.
Kajakroning er fysisk krævende og du bør derfor være ved godt helbred og i god fysisk form. Under vores kurser vil du komme en hel del i vandet, da du skal lære at redde både dig selv og dem du ror sammen med.
Man skal kunne svømme 600 meter. Desuden holde af vand. – Kajaksport er en våd sport!

Kajakroning:
Klubben stiller kajakker, pagajer og redningsveste til rådighed. Husk lette badesko eller endnu bedre neoprensko (evt. våddragt). Tag altid skiftetøj og et håndklæde med.

Da uddannelsesforløbet er sammenhængende og intensivt, er deltagelse i hele forløbet obligatorisk, dog kan et enkelt afbud ved sygdom eller lignende accepteres. Det er derfor vigtigt, at kursisten gør sig overvejelser, om hele forløbet kan passes ind i kalenderen.
Pris:
Det er gratis at deltage i vores kajakskole, efter du har overført kontingent og indmeldelsesgebyr til Nordea (Reg. nr.: 2253 konto nr.: 0170 102 745). Husk at oplyse dit navn i selve bankoverførselen.

20160510-_DSC2293

foto: Carsten Nilaus Pedersen

Tilmelding:
Har du spørgsmål, ring eller skriv til vores bestyrelsesmedlem Niels Ørnbjerg (mobil 4244 3480) eller kajakchef Kell Vedsted på 2094 8693 eller Email til Kajakchefen

Ved sæsonens afslutning (sidste weekend i oktober), laver vi redningsøvelser til vinterfrigivelse for dem som gerne vil ro hele vinteren.

Foto: Robert Doeleman

Sidst ændret: okt 31, 2021 @ 20:38

Indmeldelse i Birkerød Ro- og Kajakklub
* betyder et obligatorisk felt
Brug kalenderen for at vælge din fødselsdato.
Datoen vises bagefter som måned/dag/årDu skal bekræfte at du kan svømme 300 meter (nødvendigt for Inrigger roning) eller 600 meter (nødvendigt for Kajak og Outrigger).Hvis du er en erfaren roer, må du gerne oplyse hvor og hvornår du har været medlem af en ro- eller kajakklub og hvilke rettigheder du har: