Kajakskole

Er du en erfaren havkajakroer kan du muligvis springe kajakskolen over, men du skal kunne frigives af kajakchefen. Du skal bl.a. være rutineret i selv- og makkerredninger.

Vores kajakskole består af 4 dele. (Kajakskolen 2022 er fuldt besat, men det er muligt at blive skrevet op på ventelisten. Alle henvendelser rettes til Niels Ørnbjerg på tlf 42443480. ).  

1. del – Introduktionsaften i klubhuset (d. 06. feb) 

2. del – Svømmehallen
Vi starter i en svømmehal fra 14:30 – 17:00 for at blive fortrolige med kajakkerne (ind- og udstigning, selv-redning og makkerredning).

foto: Robert Doeleman

foto: Robert Doeleman

3. del – Instruktionsaftener hver tirsdag og torsdag fra kl. 18:15 – ca. 20:30
Hvis vejret og vandtemperaturen tillader, starter vi i foråret, hvor vi mødes i klubben og tager på vandet. Her øver vi kajakteknik og får en vis rutine på vandet.
Efter at have roet ca. 75 km sammen med en instruktør, skal man frigives til at ro på vores lokale farvand.

4. del – Weekend kursus fra 09:30 – 16:00
Her øver vi kajakteknik, rednings øvelser, sikkerhed og vi får masse af sjove leg på vandet.

Undervisning på broen

Kajakundervisning på broen (Foto Lise Madsen)

Forudsætninger
Vores kajakskole henvender sig til voksne fra 18 år og opefter.
Kajakroning er fysisk krævende og du bør derfor være ved godt helbred og i god fysisk form. Under vores kurser vil du komme en hel del i vandet, da du skal lære at redde både dig selv og dem du ror sammen med.
Man skal kunne svømme 600 meter. Desuden holde af vand. – Kajaksport er en våd sport!

Kajakroning:
Klubben stiller kajakker, pagajer og redningsveste til rådighed. Husk lette badesko eller endnu bedre neoprensko (evt. våddragt). Tag altid skiftetøj og et håndklæde med.

Da uddannelsesforløbet er sammenhængende og intensivt, er deltagelse i hele forløbet obligatorisk, dog kan et enkelt afbud ved sygdom eller lignende accepteres. Det er derfor vigtigt, at kursisten gør sig overvejelser, om hele forløbet kan passes ind i kalenderen.
Pris:
Det er gratis at deltage i vores kajakskole, efter du har overført kontingent og indmeldelsesgebyr til Nordea (Reg. nr.: 2252 konto nr.: 0170 102 745). Husk at oplyse dit navn i selve bankoverførselen.

20160510-_DSC2293

foto: Carsten Nilaus Pedersen

Tilmelding:
Har du spørgsmål, ring eller skriv til Niels Ørnbjerg (mobil 4244 3480) eller kajakchef Kell Vedsted på 2094 8693 eller Email til Kajakchefen

Ved sæsonens afslutning (sidste weekend i oktober), laver vi redningsøvelser til vinterfrigivelse for dem som gerne vil ro hele vinteren.

Foto: Robert Doeleman

Sidst ændret: mar 13, 2022 @ 21:58

Indmeldelse

Indmeldelse i Birkerød Ro- og Kajakklub

kun 6 tal ( ddmmyy )
Medlemstype
Jeg bekræfter at jeg kan svømme:
Hvilke bådtype vil du starte med: