Kajakskole

Er du en erfaren havkajakroer kan du muligvis springe kajakskolen over, men du skal kunne frigives af kajakchefen. Du skal bl.a. være rutineret i selv- og makkerredninger.

Vores kajakskole består af 4 dele:

1. del – Introduktionsaften i klubhuset, tirsdag d. 3. april (kl. 19:00 – 20:30)

2. del – Svømmehallen søndag d. 7. og 14. april 2019
For kajakroere starter vi i d. 7. Og 14. april i Trørødskolens svømmehal fra 14:30 – 18:00 for at blive fortrolige med kajakkerne (ind- og udstigning, selvredning og makkerredning).

foto: Robert Doeleman

3. del – Instruktionsaftener hver tirsdag og torsdag fra kl. 18:15 – ca. 20:30
Hvis vejret og vandtemperaturen tillader, starter vi tirsdag d. 1. maj, hvor vi mødes i klubben og tager på vandet. Her øver vi kajakteknik og får en vis rutine på vandet.
Efter at have roet ca. 75 km sammen med en instruktør, skal man frigives til at ro på vores lokale farvand.

4. del – Weekend kursus fra 10:00 – 16:00 (d. 25. og 26. maj)
Her øver vi kajakteknik, rednings øvelser, sikkerhed og vi får masse af sjove leg på vandet.

Forudsætninger
Vores roskole henvender sig til voksne fra 18 år og opefter.
Kajakroning er fysisk krævende og du bør derfor være ved godt helbred og i god fysisk form. Under vores kurser vil du komme en hel del i vandet, da du skal lære at redde både dig selv og dem du ror sammen med.
Man skal kunne svømme 600 meter. Desuden holde af vand. – Kajaksport er en våd sport!

Kajakroning:
Klubben stiller kajakker, pagajer og redningsveste til rådighed. Husk lette badesko eller endnu bedre neoprensko (evt. våddragt). Tag altid skiftetøj og et håndklæde med.

Da uddannelsesforløbet er sammenhængende og intensivt, er deltagelse i hele introduktionsforløbet obligatorisk, dog kan et enkelt afbud ved sygdom eller lignende accepteres. Det er derfor vigtigt, at kursisten gør sig overvejelser, om hele introduktionsforløbet kan passes ind i kalenderen.

Pris:
Det er gratis at deltage i vores roskole, efter du har overført kontingent og indmeldelsesgebyr til Nordea  (Reg. nr.:  2464  konto nr.: 0170 102 745). Husk at oplyse dit navn i selve bankoverførselen.

20160510-_DSC2293

foto: Carsten Nilaus Pedersen

Tilmelding:
Har du spørgsmål, ring eller skriv til vores bestyrelsesmedlem Niels Ørnbjerg (mobil 4244 3480) eller kajakchef Vibeke Weigelt på 2374 3200 eller Email til Kajakchefen.

Indmeldelse i Birkerød Ro- og Kajakklub
* betyder et obligatorisk felt
Brug kalenderen for at vælge din fødselsdato.
Datoen vises bagefter som måned/dag/år

Du skal bekræfte at du kan svømme 300 meter (nødvendigt for Inrigger roning) eller 600 meter (nødvendigt for Kajak og Outrigger).

Hvis du er en erfaren roer, må du gerne oplyse hvor og hvornår du har været medlem af en ro- eller kajakklub og hvilke rettigheder du har:

sidst ændret: 10-okt-2018