Kontingent og Medlemskab

For at blive medlem af roklubben er det et krav, at man kan svømme 300 meter, hvis man ønsker at ro inrigger. Ønsker man at ro outrigger eller kajak, skal man kunne svømme 600 meter.

Ved indmeldelse betales et indmeldelsesgebyr og kontingentet for 1. år. Derefter betales kontingentet hvert år senest 1. april. Satserne for 2017 er:

Indmeldelsesgebyr for fuldgyldige medlemmer      500,- kr.
Indmeldesesgebyr for seniorer      200,- kr.
Kontingent for fuldgyldige medlemmer
– – ved indmeldelse efter 1. august
  1.650,- kr.
825,- kr.
Kontingent for seniormedlemmer
– – ved indmeldelse efter 1. august
– – kontingent for deltagelse i vintergymnastik (fra 1. november):
     950,- kr.
600,- kr.
300,- kr.
Opbevaring af en privat kajak (kajakhotel)      750,- kr.
Støttemedlem     500.- kr.

Klubbens Bank: Nordea  Reg. nr.:  2464  konto nr.: 0170 102 745. Husk at oplyse dit medlems nummer og navn i selve bankoverførsel.

Der er forskellige indgange til klubben, alt efter om man ønsker fuldt medlemskab eller vil være seniormedlem.

Hvis du har roet inrigger eller kajak før og vil være fuldgyldigt medlem
Hvis man er frigivet fra en anden roklub under Dansk Forening for Rosport eller DGI, henvender du dig til  rochefen eller kajakchefen og aftaler en prøvetur. Afhængigt af forløbet bliver du
frigivet med det samme, eller der aftales supplerende instruktion i det omfang, der er behov for det. Derefter vil du kunne blive frigivet og opnå de fulde rettigheder.
Rochefen hedder Peder Henriksen og kan kontaktes på rochef@birkeroed-roklub.dk. Kajakchefen hedder Robert Doeleman og kan kontaktes på kajakchef@birkeroed-roklub.dk. Du kan også benytte indmeldelsesblanketten her på hjemmesiden.

Hvis du ikke har roet før og vil være fuldgyldigt medlem og du vil ro i inrigger
I starten af sæsonen kan du tilmelde dig vores inrigger-roskole, som normalt finder sted i begyndelsen af maj. Hvis du ikke kan nå dette, kan du henvende dig til rochefen og aftale en prøvetur, som typisk vil være i forbindelse med den normale fællesroning mandag og onsdag aften. Efter prøveturen aftales et instruktionsforløb. Når man påbegynder instruktionsforløbet, skal man være meldt ind i klubben. Instruktionsforløbet afsluttes med, at man bliver frigivet og opnår rettigheder på linje med klubbens øvrige fuldgyldige medlemmer. Hvor lang tid det tager at blive frigivet afhænger af eventuel tidligere erfaring og indsatser.

I starten er det bedst at ro en eller to gange om ugen (mandag og/eller onsdag), indtil teknikken er indlært helt. Det tager typisk 6 – 8 uger. Som medlem af klubben kan du frit benytte alle vores faciliteter – romaskiner og andet fitness udstyr. Samtidig kan du nyde Birkerøds bedste udsigt over Furesøen!

Hvis du ikke har roet før og vil være fuldgyldigt medlem og du vil ro i kajak
I starten af sæsonen kan du tilmelde dig vores kajak-roskole, som normalt finder sted i begyndelsen af maj. Hvis du ikke kan nå det kan du henvende dig til kajakchefen og høre, om det er andre muligheder for start f. eks. ved deltagelse i DGI-kursus.

Seniormedlemskab
Klubben har pr. 1. august 2015 etableret en særlig ordning med seniorroning (som afløsning for den hidtidige ordning med roning via Aktive Birkerød Seniorer). Seniorroningen er for 60+ segmentet og er underlagt en række begrænsninger i forhold til det fulde medlemsskab. Seniorroningen er målrettet gruppen af ældre roere og muliggør, at man kan fortsætte med at ro også højt op i alderen. Roningen foregår på faste hold onsdag og torsdag formiddag i rosæsonen . Der ros således ikke om vinteren, men holdene mødes fortsat til træning i klubhusets romaskiner, robassin m.v. – og til fælles kaffebord. I det hele taget lægges der vægt på godt socialt samvær. Kontaktpersoner for seniorroningen er Vagn Rydahl (vagn.rydahl@birkeroed-roklub.dk ) for onsdagsholdet og Jensd Erik Lund (jenserik@vallebona.dk) for torsdagsholdet.

Seniorroernes rettigheder findes i Roreglement fori Birkerød Ro- og Kajakklub.

sidst ændret: 11-dec-2017